Tomat och ostfylld filé

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé fylld med italienska smaker är både gott och lättlagat.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 100 g philadelphiaost med paprika och lök
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • Olja
  • 12 basilikablad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Rödvinssås
  • 2 chalottenlökar
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4-5 msk konc kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 tsk maizena majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Putas filén och skär ett längsgånde snitt. Skär ytterligare två snitt, ett på vardera sida om det första. Lägg ut filén som en platta och bred på ost. Strimla tomaterna och strö dem ovanpå osten. Lägg på basilika. Rulla ihop som en rulltårta och fäst skarverna med tandprtare eller bind upp med steksnöre. Salta och peppra runt om.
    3. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet så det får fin färg. Lyft över till en smord, ungsäker form och låt steka vidare i ugnen ca 20 min.
    4. Rödvinssås: Skala och finhacka löken. Blanda alla ingredienser utom majstärkelsen i en kastrull och låt det koka upp. Låt puttra ca 10 min, rör om då och då. Rör ut majstärkelsen i lite vatten, vispa ner blandningen och låt det få ett uppkok.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben