Tomat- och paprikagryta med oliver och basilika

Serverar: 4 portioner

En matig, mustig höstgryta med sting. Ät den som den är eller lägg till lite köttbullar, korv eller vad du har hemma.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 förp hela skalade tomater, ca 400 g
  • 4 lagerblad
  • 2 gula paprikor
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • Ca 1 dl svarta oliver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
    2. Fräs dem, lökhacket och chilin i en gryta med olivoljan. Häll i buljong, tomater med spadet och lagerbladen. Koka tills potatisen är mjuk.
    3. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar, skär tomaterna i grova tärningar och hacka basilikan. Lägg det i grytan tillsammans med oliverna. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera grytan som den är eller med de tillbehör du vill ha.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben