Tomatbröd med färsk basilika

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett bröd med härlig färg och smak.

Ingredienser

  • 3 dl krossade tomater
  • 20 g jäst
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 dl färsk basilika
  • ½ dl olivolja
  • 10 g havssalt
  • 1 dl svarta oliver
  • 3-4 soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Blanda väl tomatkross, jäst och hälften av mjölet. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
    2. Hacka basilikan grovt. Blanda ihop alla ingredienser förutom oliver och soltorkade tomater. Knåda väl och gärna länge.
    3. Hacka oliver och tomater grovt. Blanda i dessa väl i den knådade degen. Pensla degen med lite olivolja och låt vila i ca 30 minuter.
    4. Forma degen till två runda bröd och lägg dem på en smord plåt. Jäs till dubbel storlek. Pensla på olivolja några gånger under jäsningen. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Gör två snitt i kors på varje bröd. Sätt in dem i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben