Tomatpaj med bacon och ost

Serverar: 5-6 portioner

Toppengod bjudmat...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 lök
  • 2 dl riven gratängost
  • 12 körsbärstomater
  • 1 msk färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform 23 cm i diameter. Nagga och ställt kallt i ca 30 minuter.
    2. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
    3. Fräs bacon och hackad lök. Lägg det i pajskalet. Strö över ost och lägg på de halverade tomaterna.
    4. Vispa ihop ägg, timjan salt, peppar, grädde och mjölk. Häll äggstanningen över tomaterna och grädda i 200 grader i ca 40 minuter.
    5. Bjud gärna en god grönsallad till samt öl eller vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben