Tomatpaj med hetta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Vegetarisk paj som kan serveras till stekt kött

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 bifftomater
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk basilika
  • ½ tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den tunt i en pajform. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
    2. Doppa tomaterna i kokande vatten räcker med någon minut ta sedan upp tomaterna och dra av skinnet.Hacka dem grovt.Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt tomathack, tomatpuré, vitlök och kryddor. Småkoka utan lock till en tjock gröt. Strö hälften av osten i pajskalet. Täck med tomatmassan och toppa med resten av osten.
    3. Grädda pajen 15 – 20 min. Dofta över lite extra cayennepeppar och paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben