Tomatpaj med salami
Serverar:
2 portioner
En god lunchpaj.
Ingredienser
1 3/4 dl vetemjöl
50 g smör
2 msk vatten
50 g salami
2 tomater
3 ägg
2 dl mjölk
½ dl riven ost
1 msk hackad färsk oregano
Instruktioner
Hacka ihop vetemjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en liten pajform. Låt den vila 20-30 min.
Klä kanterna med aluminiumfolieremsor och förgrädda degen i 225 grader ca 10 min.
Strimla salami och skiva tomater.
Vispa ihop ägg, mjölk och den rivna osten. Blanda i hackad färsk oregano
Ta bort folieremsorna och lägg salami och tomater i formen. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 min.
Liknande recept
Kycklingfilé fylld med mozzarella och salami
4.4
3
5
Varm tomatpaj
5
1
Tomatpaj, den bästa!
4.1
6-12
11
Paj med soltorkade tomater och stark salami
4.3
1 h 20 min
4-6
16
Pastagratäng med salami och ädelost
20 min
4
Italienska biffar med salami och tomatsås
4
Pastasås med salami och parmesanost
4
Matmuffins med salami
2
30 min
12
1
Mördekssnittar med salami och getost
25 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!