Tomatpaj med salami

Serverar: 2 portioner

En god lunchpaj.

Ingredienser

  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 2 msk vatten
  • 50 g salami
  • 2 tomater
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl riven ost
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop vetemjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en liten pajform. Låt den vila 20-30 min.
    2. Klä kanterna med aluminiumfolieremsor och förgrädda degen i 225 grader ca 10 min.
    3. Strimla salami och skiva tomater.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk och den rivna osten. Blanda i hackad färsk oregano
    5. Ta bort folieremsorna och lägg salami och tomater i formen. Häll över äggstanningen.
    6. Grädda pajen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben