Tomatsallad med mozzarella och fransk dressing

Serverar: 20 portioner

Tid: 25 minuter

Del av bröllopsbuffé

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1bit purjolök ca 10cm
  • 4pkt mozzarellaost (a125gram)
  • 10 tomater gärna blandade färger, röda,gula och orange
  • 1ask körsbärstomater 250gram
  • 2dl oliver, blandade gröna och svarta
  • 1kruka basilika
  • 2tsk flingsalt
  • 2krm nymald svartpeppar
  • Fransk dressing
  • ½dl dijonsenap
  • 2msk rödvinsvinäger
  • 2msk strösocker
  • 1½dl solrosolja
  • ev 2msk vatten eller grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1krm salt
  • 1krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dressing: vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan och vispa under tiden. Tillsätt eventuellt vatten eller grädde för en lite tunnare konstistens. Skala och finhacka vitlöken och blanda i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Dressingen kan med fördel göras ett par dagar i förväg och förvaras kallt. 2. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor eller ringar. Skölj och skiva purjolöken tunt. Låt osten rinna av och skär den bitar. Skär tomaterna i bitar och halvera körsbärstomaterna. 3. Lägg upp allt i en stor skål. Strö över oliverna. Ringla över dressingen. Garnera med basilika. Salt och peppra precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben