Tomatsoppa med koriander

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

En god soppa att äta efter skidfärden eller din vinterpromenad

Ingredienser

  • 3/4-1 l vatten
  • 2 vegetariska buljongtärningar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 schalottenlök eller en vanlig gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk vetemjöl till avredning
  • 1 ½ dl vatten
  • ½-1 tsk malen koriander
  • Ev. litet salt
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet i din elektriska vattenkokare, det går snabbt. Fräs den fint fördelade löken i rapsolja i en kastrull. Låt löken bara bli mjuk utan att ta färg. Tillsätt en tetra tomater i lökfräset och rör om någon minut. Häll över det kokande vattnet i kastrullen, tillsätt buljongtärningarna. Låt koka i tio minuter och gör sedan en avredning av vetemjöl och kallt vatten. Jag brukar sila den i en tesil direkt ned i den kokande soppan medan jag vispar för att undvika klumpar av vetemjölet. Koka ytterligare i tre minuter tills soppan är slät och fin och krydda med koriander. Smaka av. ( Ta ev. litet mer salt.) Servera gärna med en klck gräddfil i din sopptallrik. Gott med en grov knäckebrödsmacka eller grov limpa med ost .

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben