Tomattäckt köttfärspaj

Serverar: 6 portioner

Visst är det härligt gott med pajer, tycker jag...här är ännu en härligt god och matig paj.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 kokta kalla potatisar ca 150 g
  • 1 - 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g Scans köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olja eller smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Topping
  • 4 tomater
  • ½ msk örtkrydda t ex oregano
  • 1 - 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skär matfettet i småbitar, pressa potatisen. Arbeta samman mjöl, matfett och potatis till en smidig massa. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form så att den täcker botten och kanter. Nagga med en gaffel.
    3. Förgrädda 12 - 15 minuter.
    4. Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs köttfärs, lök och svamp i matfett i en gryta. Tillsätt tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt och kryddor. Koka ca 10 minuter. Smaksätt med hackad vitlök.
    5. Häll fyllningen i pajskalet.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    7. Lägg på tomatskivorna och örtkryddan. Strö på osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
    8. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    thielarn 26 augusti 2012

    varför just scans köttfärs

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben