Tonfiskpaj

God kall paj, till buffén eller som ensamrätt.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl frysta gröna ärter (tinade)
  • 1 st finhackat äpple
  • 0,5 dl hot mango chutney
  • 3 hårdkokta ägg
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Garnering
  • Tomat
  • Dill
  • Sallat
  • Några skalade räkor eller kräftor
  • Instruktioner

    1. Rör i hop margarin och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman det till en deg. Lägg degen i kylen en stund.
    2. Smörj en låg pajform och tryck ut degen. Ställ formen kallt en stund. Grädda sedan pajdegen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt pajen svalna. Fyllningen: Töm ur vattnet ur tonfisken och blanda den med gräddfil, majonnäs, mango chutney, äpple och ärterna.
    3. Hacka äggen och rör ner hacket i tonfiskröran. Krydda med salt och peppar. Bred ut röran över pajskalet och garnera med klyftade tomater, dill, sallat och räkorna/kräftorna.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Ska testa att göra denna, men kanske med dinkelmjöl istället!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben