Tonfiskpaj a la Linn

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Min 14-åriga dotter lagar denna enkla och supergoda tonfiskpaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g margarin (rumsvarmt)
  • 3 dl vetemjöl 1½ dl vetemjöl, 1½ dl grahamsmjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 burkar tonfisk (i vatten)
  • 3 ½ dl créme fraiche
  • ½-1 tsk salt
  • 1 påse frysta wokgrönsaker klassik
  • 100-150 g solrosfrön (saltade)
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Tag fram margarinet ca: 2 timmar före. Blanda margarin, mjöl och vatten till en deg. Tryck ut den i en pajform och nagga med en gaffel. Häll wokgrönsakerna i ett durkslag. Koka upp vatten och häll detta över grönsakerna.
    2. Töm vattnet ur tonfiskburkarna och blanda därefter tonfisken med cream fraisch. Salta efter behag. Lägg wokgrönsakerna på pajdegen och på detta tonfiskröran. Strö på ett lager solrosfrön och därefter på med den rivna osten. Toppa pajen med solrosfrön.
    3. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 225 grader. Serveras med en grönsallad.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    jessica84e 1 juni 2011

    Toppenrecept! Gott, enkelt och snabbt. Perfekt! :) Hälsa dottern o tacka ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben