Tonfiskpaj med musslor

Serverar: 4 portioner

En god paj med en fyllning av tonfisk, musslor, curry och äpple. Här har jag valt att göra en smalare pajdeg, men det går givetvis bra att göra en standard pajdeg.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 dl kesella, 10%
  • Tonfiskfyllning
  • 1 liten purjolök
  • 1 litet äpple
  • 1 tsk curry
  • 1 liten burk tonfisk, ca 95 g
  • 1 burk musslor, ca 225g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl lagrad ost
  • 100 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig. Tryck ut degen i en lätt smord pajform eller 4 mindre formar. Förgrädda ca 8-10 minuter tills pajskalet har fått fin färg. Sänk värmen till 200 grader.
    2. Hacka purjolöken och äpplet, bryn dem tillsammans med curry utan att det bränns. Lägg det i pajskalet och fördela tonfisk och musslor över, salta och peppra. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
    3. Strö över riven ost och fördela tomaterna. Grädda 15-20 minuter tills äggstanningen stelnat.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1
    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (1)

    annchi 5 juli 2010

    Kanon god! 5 poäng

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben