Tonfisksallad med bönor (Båtmat)

Serverar: 4 portioner

Tonfisk på burk är alltid bra att ha med ombord. Numera finns det flera olika goda bönsorter på burk och här är det små vita bönor, s k cannellini, som blir lunchrätt i slutet på båtveckan.

Ingredienser

  • 1 burk cannellinibönor, 410 g
  • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g
  • 300 g kokta småpotatisar, kalla eller varma
  • 4 strimlade salladslökar
  • 1 äpple, urkärnat, i tunna klyftor
  • ½ dl finhackad persilja
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Låt bönorna rinna av och likaså tonfisken. Dela potatisarna och blanda dem i en skål med bönor och tonfisk i bitar. Blanda ned strimlad salladslök, klyftat äpple och finhackad persilja.
    2. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ned den i salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anpett 1 juni 2014

    God sallad som vi har gjort flera gånger :)!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben