Tonfisksallad med fransk dressing

Serverar: 4 portioner

Klassisk sommarmat med ingredienser man ofta har hemma. Ett perfekt löskokt ägg toppar salladen och blir en krämig mild dressing. 371 kalorier per portion 19 g fett 22 g protein 26 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g
  • 500 g färskpotatis
  • 150 g färska gröna bönor
  • 4 ägg
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, 2 msk färskpressad citronjuice
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • ½ dl svarta oliver med kärna
  • Instruktioner

    1. Häll av tonfisken. Skrubba och koka potatisen. Tillsätt bönorna de sista 2 minuterna. Koka äggen ca 4½ minuter efter uppkok.
    2. Skiva tomaterna, skär äggen i halvor. Blanda olivolja, citronjuice, vinäger, kapris och senap. Salta och peppra.
    3. Varva alla ingredienser i en stor skål och häll dressingen över.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben