Tonfisksallad med spenat, rostade tomater och pestobröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

GI

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 1 msk olivolja
  • 75 g färsk babyspenat
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 150 g gröna bönor
  • 1/2 strimlad rödlök
  • 2 mjukkokta ägg
  • 3 msk kapris
  • 100 g svarta oliver med kärnor
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Citronolivolja
  • Pestobröd
  • 1 ciabattabröd
  • 4 msk röd pesto
  • 4 tsk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugns-fast form och häll över oljan. Rosta i cirka 10 minuter.
    2. Skölj spenaten. Låt den rinna av.
    3. Blanda spenat och tonfisk, låt lite av oljan komma med.
    4. Tillsätt gröna bönor, rödlök, kapris och oliver. Salta och peppra.
    5. Skär äggen i klyftor och garnera med dem.
    6. Toppa med de rostade tomaterna och servera citronolivolja till.
    7. Skär ciabattabrödet i 4 skivor på längden.
    8. Bred pesto på bröd-skivorna och toppa med parmesan. Gratinera i ugnen i 225 grader i cirka 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben