Tonfisksoppa med wasabi

Serverar: 4 portioner

Den här starka och vackra soppan kombinerar färsk fisk och spröda grönsaker med den japanska pepparrotens skärpa.

Ingredienser

  • 300 g skinnfri tonfiskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk soja
  • 50 g sojabönsgroddar
  • 3 morötter
  • 1 knippa salladslök
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 champinjoner
  • Soppan
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk wasabipasta (japansk pepparrot)
  • 1 tsk socker
  • 4 msk fisksås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skölj tonfisken, torka av den med papper. Skär ut 4 tunna skivor. Lägg dem bredvid varandra, salta och peppra, droppa över soja. Skär resten av tonfisken i små tärningar.
    2. Spola av groddarna, skala morötterna, hyvla dem på längden i tunna strimlor. Ansa salladslöken, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Lägg några strimlor i iskallt vatten, så att de rullar ihop sig till lockar och garnera sedan soppan med dem.
    3. Ansa selleristjälkarna, skölj och skär på längden i ca 10 cm långa, tunna strimlor. Torka av champinjonerna med papper, skär av fötterna, skiva svampen tunt.
    4. Lägg morötter, salladslök och selleri på tonfiskskivorna och rulla ihop dem löst. Koka upp buljongen med wasabi, socker och fisksås till soppan, salta och peppra.
    5. Blanda tonfisktärningar, groddar och champinjoner i skålar. Lägg ett tonfiskknyte i varje skål, häll över buljongen. Garnera med salladslöklockarna och servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben