Torsk à la Sigrid

Serverar: 4 portioner

Mumsig gratäng som alltid Farmor gjorde...

Ingredienser

  • 1 pkt torsk
  • 1-2 purjolökar
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Ansa, skölj och skär purjolöken. Fräs i lite fett utan att den får färg. Lägg den i botten på en smord ugnsform.
    2. Skär det halvtinade fiskblocket i skivor. Salta och krydda med citronpeppar. Lägg fiskskivorna ovanpå purjolöken.
    3. Blanda grädde, majonnäs och tomatpuré. Häll över fisken. Strö över ströbrödet. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Ugnsvärme: 225 C

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zudette 7 mars 2011

    Tack för ett enkelt och gott vardagsrecept! Vi åt gratängen med ett gott hemlagat potatismos och det här är ett recept som vi absolut kommer att spara!

    bubba80 8 mars 2011

    Vad kul att det uppskattades :-) Tack för betyget. Vänligen Bubba

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben