Torsk i gott sällskap

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

En god allt i ett rätt som går bra att göra direkt från frysen och in i ugnen

Ingredienser

  • 1 paket torskfilé (400g)
  • 1 purjolök
  • 400 g fryst broccoli och blomkålsblandning
  • 3 dl frysta ärter
  • 1 färsk paprika
  • 2 msk smör
  • 2 tsk örtsalt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 dl grädde
  • 100 g riven smakrik ost
  • Instruktioner

    Smöra en ugnsfast form med smöret. Lägg i torsken. Krydda med 1 tsk av örtsaltet och vitpepparn. Strimla purjolöken och fördela den över och runt fisken. Lägg alla frysta grönsaker runt fisken. Strimla paprikan och lägg den uppepå alltsammans. Häll över grädden. Strö över den andra tsk. örtsalt. Fördela till sist osten överst. Låt stå i ugnen i 225* ca 30-40 min tills fiskköttet är vitt och alltsammans fått fin färg. Ät den enbart eller servera med ris alt. potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tiadina 28 januari 2012

    Mycket god allt i ett rätt!! Bra om man vill hålla igen på kolhydrater

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben