Torsk i hummersås

Serverar: 4 portioner

Enkel och snabb maträtt.

Ingredienser

  • 600 g djupfryst torskfilé
  • 1/2-1 fänkålsstånd
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 3/4 dl mjölk
  • 2 msk hummerfond
  • 1 tomat
  • 10-12 oliver, valfritt
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Tina torsken så att du kan skära den i portionsbitar. Salta dem lätt.
    2. Ansa och tärna fänkålen. Fräs den mjuk och glansig utan att den får färg i lite matfett. Tillsätt crème fraiche, mjölk och hummerfond. Låt det koka upp under omrörning.
    3. Lägg ner fiskbitarna och ös lite sås över dem. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 6-8 minuter. Smaka av såsen.
    4. Hacka tomaten under tiden. Garnera med tomathack och oliver. Strö över lite färsk timjan.
    5. Servera med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben