Torsk i ugn med grönsaker

Serverar: 2 portioner

Fisk, grönsaker, herbes des Provence och parmesanost. Mycket gott med potatismos.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 grovhackad lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad zucchini
  • 3 skalade, tärnade tomater
  • 1-2 tsk herbes de Provence
  • Salt
  • Peppar
  • 3-400 g torskfilé
  • 2-3 msk crème fraiche
  • 2-3 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Värm oljan i en wokpanna och fräs lök och vitlök. Låt därefter zucchinin fräsa med och strö över herbes de Provence. Ta av från plattan och tillsätt tomattärningarna, salta och peppra. Häll en tredjedel av grönsaksblandningen i botten av en smörjd ugnseldfast form. Gnid in fiskfiléerna med salt och peppar och placera dem på grönsakerna. Täck fisken med resten av grönsaksblandningen och dutta över crème fraiche och strö över parmesanost. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    När fisk är som godast
    Till dig som älskar fisk - bestäm dig inte i förväg vilken fisk du ska...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben