Torsk i västerbottenostsås med tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott blev det tycker jag som hittat på receptet.

Ingredienser

  • 400-600 gr torsk
  • 800 gr burk hela tomater
  • 1 st stor lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 gr riven västerbottensost
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk tomatpuré
  • Kryddor
  • 1 msk pizzakrydda
  • Salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 krm paprikakrydda
  • 1-2 krm örtagård (kryddblandning) Santa Maria
  • Instruktioner

    Stek hel bit osaltad torsk i lite olivolja tex, ca 4 - 5 min vardera sida så fisken får färg. Fördela sen fisken i mindre bitar 3 ggr 3 cm tex. Lägg fisken åt sidan och stek hackad lök, sen i med burktomaterna som man krossar med gaffel, osten, mosad vitlök, smöret, grädden, tomatpurén och alla kryddor och koka upp snabbt. Sen i med fiskbitarna och små koka 5 min eller gärna längre under glaslock. Salta efter smak. Serveras med potatis eller ris, ett ljust bröd och gärna sallad till. Klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben