Torsk med spiskummin och tomat

Serverar: 4 portioner

Lök och tomat tillsammans med spiskummin ger en mustig och exotisk smak till en vanlig torskfilé. Torskrätten går enkelt och snabbt att svänga ihop.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 600 g torskfilé
  • ¾ tsk salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök tunt. Skär ut kviständan på tomaterna. Dela varje tomat i 4 klyftor.
    2. Värm oljan i en vid panna. Stek lök och vitlök på låt värme i 5 minuter. Löken ska bli genomskinlig.
    3. Lägg i tomaterna och strö över spiskummin. Fortsätt steka på låg värme i ytterligare 5 minuter.
    4. Blanda försiktigt i saltet. Lägg i de hela fiskfiléerna. Låt fisken sjuda färdigt under lock. Det tar 5-7 minuter.
    5. Krydda med nymald svartpeppar. Strö över persiljan och servera genast med couscous eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nojpi 11 november 2009

    Supergott!!!! Har precis ätit denna rätt och den var underbart god. =)

    Belamie 26 mars 2017

    Mycket gott, och så enkelt att göra! En ny favorit! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben