Torsk med squash och tomater

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och värmande torskgryta med grönsaker och oliver. Squash, tomater, lök och vitlök kompletterar torsken utmärkt.

Ingredienser

  • 450 g torskfilé, färsk eller fryst
  • ½ citron
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pkt krossade tomater, á 500 g
  • 20 oliver
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Tina fisken om den är fryst. Skär eventuellt fisken i portionsbitar. Pressa saften ur citronen. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och skiva lök och vitlök.
    2. Lägg squash, lök, vitlök och fisk i en låg vid panna. Krydda med salt och peppar, tillsätt citronsaft och krossade tomater. Koka ca 5 minuter under lock. Lägg på oliver.
    3. Servera torskgrytan med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben