Torskburgare med citronmajonnäs och ishavsrom

Serverar: 4 portioner

Den milda torsken får här kryddiga tillbehör som krämig citronmajonnäs och färggrann ishavsrom.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • ½ gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3-4 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Citronmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • ½ citron
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 huvudsallad
  • 100 g ishavsrom
  • Citronklyftor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i mindre bitar. Lägg i en matberedare tillsammans med äggula och grädde. Finhacka löken och tillsätt den. Krydda med salt och vitpeppar och kör snabbt till en grov konsistens.
    2. Forma fyra fiskbiffar och vänd i ströbröd. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fiskburgarna gyllenbruna.
    3. Blanda majonnäs och gräddfil i en bunke. Pressa ner saften av citron och tillsätt finhackad gräslök och dill. Blanda och krydda med salt och peppar.
    4. Rosta hamburgerbröden lätt. Skölj salladen och plocka loss bladen. Grunda med dressing i botten av brödet. Lägg på sallad och vidare torskburgaren. Garnera med sås, ishavsrom, citron och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben