Torskrygg med stekt fläsk och purjolöksstuvning
En perfekt rätt för den som äter kolhydratreducerat.
Denna rätt innehåller 9 gram kolhydrater eller 4,5 gram per portion.
Hela rätten innehåller 1146 kcal och 67 gram protein. E% är 24 från protein, 73 från fett och 3 % från kolhydrater.
Ingredienser
2 portionsbitar torskrygg ca 300 g
75 g rimmat eller rökt fläsk
1/2 purjolök
30 g smör
1 dl crème fraîche eller grädde
1 tsk dijonsenap
Salt
Vitpeppar
Smör också flottet från fläsket till stekning av fisken
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Tärna och knaperstek fläsket, låt rinna av på ett hushållsspapper, spara fettet i stekpannan.
- Klyv, skölj strimla purjolöken. Fräs den i smör, i en annan stekpanna, utan att den tar färg. Rör ut med creme fraiche och ev lite grädde. Koka sakta några minuter. Rör ner senap och smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra torskbitarna. Hetta upp stekpannan med fläskfettet ordentligt, tillsätt smör. Lägg i fisken med skinnsidan ner och stek den ganska hårt i 1–2 minuter. Vänd torsken och ställ in stekpannan i ugnen i 3–4 minuter till torsken är färdig. Om du använder stektermometer så är torsken perfekt när innertemperaturen är 52 grader.
- Servera med fläsktärningarna och purjolöksstuvningen.
Liknande recept
Kommentarer (0)