Torta di Mandorle- Mandel- och citronkaka
Kakan är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar bra till. I Ligurien serveras den gärna med ett glas prosecco.
Ingredienser
3 dl+ 2 msk mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron
2 ägg
2 dl socker
1 dl mild olivolja
50 g flagad mandel
Garnering
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en form och ströa den med 2 msk mandelmjöl. Skölj citronen noga i ljummet vatten. riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)