Torta di Mandorle- Mandel- och citronkaka

Serverar: 10 portioner

Kakan är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar bra till. I Ligurien serveras den gärna med ett glas prosecco.

Ingredienser

  • 3 dl+ 2 msk mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mild olivolja
  • 50 g flagad mandel
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en form och ströa den med 2 msk mandelmjöl. Skölj citronen noga i ljummet vatten. riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben