Tortilla Española

Serverar: 4 portioner

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

Ingredienser

  • 0.5 kg potatis
  • 6 st ägg
  • 2 st gula lökar
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
    2. 2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
    3. 3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben