Tortilla med paprika och potatis

Serverar: 4 portioner

Den här rätten smakar gott varm, ljummen och kallt. Tortillan blir bäst om den steks i två stekpannor och att äggen ska stadga sig men ytan ska fortfarande vara krämig på ytan. 360 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 6-8 kokta potatisar, eller 1 kokt sötpotatis
  • 1 kruka basilika
  • 8 ägg
  • 1 dl riven ost 17%
  • 5-6 msk vatten
  • ½ tsk + 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär potatisen i tärningar. Hacka hälften av basilika bladen grovt. Vispa ägg, ost, ½ tsk salt och 1 krm peppar samt vatten med en gaffel så att det blandas väl.
    2. Stek först lök och paprika i oljan, lägg i potatistärningarna att fräsa med. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar och strö över basilikan. Lyft upp hälften av grönsakerna.
    3. Häll ner äggsmeten i pannan, lyft tortillan så att lös smet kan rinna ner och stelna. Tortillan är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan. Strö över resten av grönsakerna. Garnera med basilika bladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben