Toscakaka

Serverar: 50 portioner

Tid: 30 minuter

En god kaka till kvällsfikat.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 150 g margarin
  • 6 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2,5 mjölk
  • Glasyr
  • 2 dl flagnad mandel
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 100 g margarin
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk sirap
  • Instruktioner

    1. Lägg ett bakplåts papper i botten på en långpanna smörj kanterna. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner allt utom margarinet det tar du i sist. Häl smeten i en långpanna. Gräda i 20 min.
    2. Glasyr Smält margarinet till glasyren. Och blanda i dom andra ingrenserna i kastrulen. Var nog med att mätta mandeln. Bred ut glasyren och grädda tills kakan har fått färg. gräda i ca 10 min. Lått kakan svalna innan du skär bitar.
    3. 175 grader.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben