Serverar: 8 portioner
En ny version på gammal klassiker! Under det krispiga täcket av hasselnötskärnor gömmer sig en saftig kaka med smak av apelsin.
Kakan: Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal + saft. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt. Bred ut smeten försiktigt (den är ganska tjock) i en smord och bröad form med löstagbar botten eller i en liten långpanna. Bli inte förskräckt över att det bara blir ett tunt lager smet, men se upp så att ströbrödet inte lossnar när den bres ut i formen! Grädda ca 15 min i 200 grader (nedre delen av ugnen) och bred över glasyren. Fortsätt att grädda, nu i mitten av ugnen, i ca 10 min.Glasyren: Lägg smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull och sjud på svag värme tills den tjocknar. Häll i nötterna, blanda runt och bred sedan över kakan.