Toscakakor

Serverar: 25 portioner

Kakor med glasyr

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 litet ägg
  • Toscaglasyr
  • 150 g smör
  • ½ msk mjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 msk mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 dl finhackad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Blanda alla ingredienserna till mördegen och dela den mitt itu. Rulla ut till två längder lika långa som plåten. Platta ut dem lite på bredden och gör en fördjupning i mitten, förgrädda längderna i 4-5 minuter.
    3. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en tjockbottnad kastrull och låt den sjuda upp. Fördela glasyren i mitten på längderna och sätt in plåten i ugnen igen. Grädda färdiga i 6-8 minuter. Skär de klara längderna i runda bitar. Kan också ta glasyr över hela och dela dem i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben