Toscansk bönsoppa

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En fräsch och utsökt lättlagad soppa

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten lök
  • 1 liten morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 burk ca 400 g skivade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaks/kyckling buljongtärning
  • 1 burk ca 420 g borlottibönor/canellini
  • 1 tsk färsk torkad rosamarin
  • 1 tsk oregano
  • Instruktioner

    Skölj bönorna och torka bönorna. Hacka löken, moroten och sellerin i småbitar. Hetta upp en panna med olja, och stek grönsakerna några minuter och tillsätt sedan pressad vitlök. Tillsätt vattnet lite i taget. Lägg i tomaterna, bönorna och kryddorna. Sjud på låg värme med lock i minst 20 min, helst en timme för bästa resultat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EricDiedrichs 2 februari 2009

    Väldigt välsmakande och enkelt att tillaga!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben