Toscansk Tomatpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 55 minuter

Supergod paj, perfekt till fredagsbjudningen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100g mozarella
  • 3-4 färska tomater
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk fransk osötad senap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen, låt vila en liten stund. Tryck ut degen i en pajform, nagga den lite med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter i ugnen.
    2. Skär mozarella, tomaterna i skivor. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan i bitar.
    3. Vispa äggen, grädden, pressad vitlök, senapen och salt och peppar.
    4. Lägg i mozarella, tomater, soltorkade tomater och basilika i pajskalet, häll över äggstanningen, samt pinjenötterna.
    5. Grädda pajen ca 35 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    charlotta_e 28 mars 2009

    Den var så god!!!! Tack för ett superrecept

    EvisW 20 mars 2010

    Mycket god, den kommer jag definitivt göra igen :)

    baknissa 16 april 2010

    Supergod paj som passar både till vardag som fest, både på buffébordet och som tillbehör till kräftskivan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben