Ingredienser
10 skivor nötfilé eller
20 skivor fläskfilé, ca 3 cm tjocka
Matfett till stekning
Salt
Peppar
1 dl crème fraiche
½ dl finhackad rödlök
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja
8 dl västerbottensost eller lagrad prästost, riven
Portvinssås
6 msk smör
1 finhackad gul lök
4 msk vetemjöl
½ tsk vitpeppar, grovkrossad
3 dl portvin, rött
2 msk soja
3 msk kalvfond, koncentrerad
5 dl grönsaksbuljong, av tärning
Rotfruktsragu
7-8 potatis, skalade, skurna i kuber
3 palsternacka, skalade, skurna i kuber
3 morötter, skalade, skurna i kuber
3 paprikor, urkärnade, skurna i bitar
2 rödlökar, skalade, skurna i klyftor
3-4 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
2 msk honung
salt och peppar