Trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mustig höstglädje från markerna

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller ( 2 dl frysta / torkade)
  • 1 klick smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 liter buljong (prova olika)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 msk roquefortost
  • 1 tsk citronsaft
  • lite persilja
  • Instruktioner

    Stek svampen. Tillsätt vetemjölet och rör om väl. Häll i buljong, lite i sänder och rör om väl hela tiden. Lägg i tomatpurén och osten. Koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av, Koka upp, strö över persilja och servera het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben