Trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Mycket god förrättssoppa

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller eller 2-3 torkade
  • Smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • ca 1 liter svampbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk roquefortost
  • ca 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i bitar. Fräs i smör el margarin i kastrull och koka ett par minuter. Fyll på med matfett vid behov.
    2. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Häll i buljongen, men bara lite i taget. Rör hela tiden ordentligt.
    3. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost.
    4. Låt allt koka i ca 10 min, rör om då och då.
    5. Tilsätt till sist grädde och citronsaft. Smaka av.
    6. Vid servering kan man garnera med finhackad persilja, brödkrutonger och en klick crème fraîche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben