Trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Gott som huvudrätt eller förrätt

Ingredienser

  • 6 dl trattkantareller
  • 2 msk olja
  • 1 bit rotselleri
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 bit purjolök
  • Hackad persilja
  • Salt och vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och fräs den i lite av oljan på medelgod värme tills den mjuknat. Lägg över svampen i buljongen och koka med sellerin, rensad och skuren i småtärningar, i ca 10 minuter.
    2. Skala och hacka löken och fräs i olja i en kastrull. Pudra med lite vetemjöl under omrörning tills mjölet sugit upp fettet. Späd med buljongen och koka upp 2-3 minuter under vispning längs botten. Sänk värmen.
    3. Blanda vispgrädde och äggula och vispa ned i soppan som nu inte får koka. Tillsätt hackad persilja, den på längden finstrimlade purjon och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben