Trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna soppa har jag gjort massor med gånger. Jättegod och enkel att göra. Jag brukar göra den på torkade trattkantareller och blötlägga de en stund. Vill man ha en vegetarisk soppa så funkar det alldeles utmärkt med grönsaksbuljong.

Ingredienser

  • 6-7 dl färska Trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 1 liten morot
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2-3 msk idealmjöl
  • ev. salt
  • Instruktioner

    1. Hacka svampen grovt. Skär moroten i små bitar. Hacka löken fint.
    2. Fräs svampen några minuter i hälften av smöret. Tillsätt resten av smöret, löken och moroten. Fräs ytterligare några minuter.
    3. Tillsätt buljongtärningarna, vatten, tomatpurén, mjölk och crème fraiche. Vispa ner mjölet lite i taget och låt soppan puttra i 15 minuter.
    4. Smaka ev. av med lite salt och mer tomatpuré.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben