Trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna är perfekt som förätt på kräftskivan. Har lite roliga tillbehör som var och en kan plocka. Har även gjort den på " vanliga" kantareller med mycket gott resultat.

Ingredienser

  • 6 dl färska trattkantareller eller 30 g torkade
  • ½ gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ msk tomatpuré
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl vatten + ev blötläggningsvatten
  • 1½ svamp- eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • 4 droppar tabasco, elelr en doft av cayennpeppar
  • 2 msk sherry
  • Tillbehör
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blötlägg trattkantarellerna 1 timme om de är torkade.
    2. Fräs löken glansig i smöret. Sila av svampen, men tag tillvara på blötläggningsvattnet, och fräs svampen några minuter med löken.
    3. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, och vispa ner vatten + blötläggningsvatten i omgångar.
    4. Tillsätt buljongtärning, grädde, citronsaft, tabasco och sherry. Sjud soppan 5-10 minuter och servera den sedan het, med tillbehören ur seperata skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben