Denna är perfekt som förätt på kräftskivan.
Har lite roliga tillbehör som var och en kan plocka.
Har även gjort den på " vanliga" kantareller med mycket gott resultat.
Ingredienser
6 dl färska trattkantareller eller 30 g torkade
½ gul lök
2 msk smör
½ msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
7 dl vatten + ev blötläggningsvatten
1½ svamp- eller grönsaksbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
4 droppar tabasco, elelr en doft av cayennpeppar
2 msk sherry
Tillbehör
2 dl lätt creme fraiche
1 finhackad rödlök
½ dl hackad persilja
Instruktioner
- Blötlägg trattkantarellerna 1 timme om de är torkade.
- Fräs löken glansig i smöret. Sila av svampen, men tag tillvara på blötläggningsvattnet, och fräs svampen några minuter med löken.
- Rör ner tomatpuré och vetemjöl, och vispa ner vatten + blötläggningsvatten i omgångar.
- Tillsätt buljongtärning, grädde, citronsaft, tabasco och sherry. Sjud soppan 5-10 minuter och servera den sedan het, med tillbehören ur seperata skålar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Svamp
Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...