Triffle med hjortron och apelsin

Serverar: 4 portioner

En vacker efterrätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 4 dl hjortron
  • 2 apelsiner
  • Finrivet skal och saft av 1 stor apelsin
  • 2 msk socker
  • 12-16 cantucciniskorpor
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 kvistar citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor, ta tillvara på saften. Blanda apelsinsaft, finrivet skal, socker och hjortron och låt stå och marinera en stund.
    2. Kör skorporna snabbt i en matberedare till stora smulor. Vispa grädden lätt. Varva skorpor, frukt och grädde i dessertglas. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben