Tryffelcamembert med fikonmarmelad

Serverar: 6 portioner

Tänk på att camemberten mår bra av att mogna med tryffeln i kylen. Fikonmarmeladen håller över 1 månad i kylen.

Ingredienser

  • 1 camembert, t ex Stafva vit (250 g)
  • 10-20 g tryffel
  • Fikonmarmelad
  • 200 g torkade fikon
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl rött portvin
  • Garnering
  • Tunt knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Dela osten på mitten. Skiva tryffeln tunt och fyll osten med tryffelskivorna. Låt den ligga i kylen över natten för att mogna. Ta fram osten 1 timme före servering.
    2. Skär fikonen i fina tärningar, Koka upp fikon, socker och portvin i en kastrull och låt sjuda ca 5 min. Låt svalna och häll upp en lufttät burk.
    3. Servera osten med fikonmarmelad och tunt knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben