Tryffeltårta

Serverar: 1 portioner

Denna är lätt att baka, billig och mycket omtyckt

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g kokosfett
  • 5 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl -1 ½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Starta ugnen på 225 grader. Hacka fettet i mjölet blandat med socker. Arbeta ihop det till en deg. Kavla eller kläm ut ca 2/3 av degen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
    2. Låt degen gå en bit upp på formens kant. Lägg en folieremsa runt kanten på formen. (Då åker degen inte ner.) Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225°. Ta sen bort folieremsan.
    3. Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa florsocker och ägg pösigt. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt kokosfettet.
    4. Häll fyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och tag ut ett runt lock eller "dekorationskakor" och lägg på tryffelsmeten. Grädda färdigt i 200° i ca 30 minuter. Låt tårtan svalna innan den tas ur formen. Servera tårtan kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben