Tunna vetekakor

Serverar: 12-12 portioner

Som mjukt tunnbröd, men ändå inte...

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl kornmjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
    2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 2 timmar.
    3. Kavla ut till tunna kakor och stek ca 1 min på varje sida i en torr gjutjärnspanna. Låt svalna under en handduk.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben