Tunna vetekakor
Serverar:
12-12 portioner
Som mjukt tunnbröd, men ändå inte...
Ingredienser
12 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl havregryn
2 dl kornmjöl
1 tsk hjorthornssalt
7 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 2 timmar.
Kavla ut till tunna kakor och stek ca 1 min på varje sida i en torr gjutjärnspanna. Låt svalna under en handduk.
Liknande recept
Tunna vetekakor
1 h 30 min
25
2
Tunna revebnsspjäll
4
45 min
8
Vetekakor med kross
5
2 h
4
Glazade tunna revbensspjäll
4
Tunna russinkakor
4
1 h
20
2
Vetekakor med choklad
40
Kavlad vetekaka - diabetes
Vetekaka med äpplen
4.5
2
Lättgrillad lax i tunna skivor med chimichurri
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!