Tunnbröd med örter och mozzarella

Serverar: 4 portioner

En god förrätt!

Ingredienser

  • 250 g mozzarella
  • 2-3 skivor mjukt tunnbröd
  • 100 g parmesan
  • 100 g rostade pinjenötter
  • 2 askar körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • Ca 40 g ruccola
  • 4 msk olivolja
  • Örtmarinad
  • 1 ½ dl hackade örter t.ex persilja,basilika och timjan
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Vinegrette
  • 1 tsk av örtmarinaden
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • ½ krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop örtmarinaden.
    2. Rör samman vinegretten.
    3. Skär mozzarellan i små tärningar och blanda med örtmarinaden. Riv lite av parmesanen och hyvla resten. Skär tomaterna i klyftor. Strimla salladslöken och hacka ruccolan grovt.
    4. Dela tunnbröden i 9x12 cm stora bitar. Fördela mozzarellan på hälften av bröden och strö över riven parmesan. Lägg på det andra brödet som lock, platta till och pensla med olivolja. Stek bröden hastigt på bägge sidor i olivolja.
    5. Serveras med tomater, sallad och löken. ringla över vinegretten. Strö över pinjenötter och hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asaedetun 30 juli 2009

    Låter smarrigt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben