Tunnbrödsnittar med gravad lax

Serverar: 1-40 portioner

Tid: 20 minuter

Snittar med laxröra. En enkel förrätt . Röran passar även utmärkt som mellanlägg till smörgåstårta. Detta är ett rekommendationsrecept där måtten är ca-mått. Vissa vill ha en lösare röra och andra en stadigare. Eller så vill man ha mer eller mindre lax. Så detta är till att smaka sig fram.

Ingredienser

  • 400 g gravad lax
  • 100 g skalade räkor
  • 1 kaka tunnbröd ( rektangulär ) per person
  • Romansallad
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl keso
  • 1 röd lök
  • Riven pepparot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk dill
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Strimla hälften av laxen i tunna strimlor och hacka räkor. Hackan romansalladen i mellangrova strimlor (skölj och låt nästan torka ).
    2. Finhacka rödlöken. Blanda majonnäs med keso tills det blir lagom konsistens. Blanda ner salt, peppar, rödlök, pepparrot och smaka av tills den rätta smaken och konsistensen uppstår. Blanda sedan ner så mycket sallad du vill ha. Låt stå kallt i ett par timmar men helst över natten.
    3. Servera så här : Smeta röran på tunnbrödet,lägg på gräslök, lägg på det resterande av laxen och rulla ihop det så att "skarven" hamnar neråt. Snitta på så det blir 6 bitar av varje. Garnera med lite dill och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben