Turkisk ugnskokt soppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Mustig, billig och god soppa som klarar sig själv i ugnen!

Ingredienser

  • 60 g kikärtor, blötlagda under natten och avspolade
  • 60 g kidneybönor, blötlagda under natten och avspolade
  • 60 g bulgur
  • 125 g lammkött, tärnat
  • 4 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tärnade morötter
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tärnade tomater
  • 4 finhackade röda chilifrukter
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 12 dl vatten
  • ½ dl jungfruolivolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser utom oljan och persiljan i en stor ugnsfast gryta eller lergryta.
    2. Salta och täck grytan med lock. Ugnskoka soppan i 2- 2½ timme eller tills bönor och kött är mjukt. Kontrollera då och då att soppan inte torkar ut, tillsätt i så fall lite extra vatten eller färdig buljong.
    3. Servera soppan direkt ur grytan ooch garnera med olivolja och persilja. Ett gott bondbröd passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lilja71 27 september 2012

    Jättegoda, annorlunda soppa som jag lagat många gånger! Barnen gillar den också, om man inte tar för mycket bönor i...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben