Tysk Citronkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Väldig god mjuk citronkaka. Min favorit just nu.

Ingredienser

  • Smeten
  • 175 g margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Riven skal från en halv citron
  • Fyllning
  • Saften från en citron
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hålform som rymmer 1-1 1/2 liter. Smält margarinet och låt det svalna. Ha i ägg och socker i en bunke och vispa tills det blir pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockersmeten. Riv citronskalet och rör ner i smeten.
    2. Sätt in i ugnen i 40-50 minuter. Känn efter med provsticka.
    3. Fyllning: Pressa saften ur citronen och blanda med florsocker och vatten. När kakan är klar, gör små hål lite här och var i kakan så att du kan hälla fyllningen i. Välj själv hur mycket du vill hälla i.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 4 februari 2013

    Torr kaka, fyllningen som var som vatten blötte delvis upp kakan bara. Annars var det inget fel på citronsmaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben