Ugn & örtmarinerad fläskfilé

Serverar: 8 portioner

Toppen till en buffé

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Marinad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 5 lagerblad
  • 3 msk hackad timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader
    2. Putsa fileén. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form, salta och peppra. Låt fileérna steka klart mitt i ugnen 20-25 minuter.Blanda ingredienserna till Marinaden.Skär fileérna i tunna skivor och lägg på ett serveringsfat. Låt svalna. Häll över marinaden. Låt vila minst ett par timmar, gärna över natten. Garnera med cocktailtomater inför serveringen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben