Ugnbakad purjolax med rosépeppar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt snabbt och bra laxrätt !

Ingredienser

  • 1 kg laxsida
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk salt
  • 2 msk stött rosépeppar
  • Malen svartpeppar
  • 10 cm purjolök
  • 2-3 msk olivolja
  • Saft från en citron
  • Sås
  • 100 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl cremé fraiche
  • 2 dl filmjölk
  • Saft från en lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen med skinnsidan neråt på en stor smord plåt. Strö sockret och saltet över laxen, Krydda även med stött rosépeppar och malen svartpeppar. Låt laxen vila i ca 1 timme.
    2. Sätt på ugnen på 150 grader, skär purjolöken i tunna skivor, blanda med olivolja och citronsaften. Fördela purjolöksblandningen över laxsidan och bak i ungen ca 20 minuter.
    3. Sås: Mosa fetaosten i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda övriga ingredienserna. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (1)

    lenalong 24 september 2008

    Åh den är ju så supergod! Har letat efter detta recept. Blev bjuden på något liknande en gång för längesedan. Men detta recept slår ju allt. Tack! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben