Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra GI

Serverar: 4 portioner

Gott och nyttigt. Inte så många kolhydrater. Går dessutom snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 15 svarta oliver
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk oregano eller basilika
  • 125 g mozzarella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i dem. Häll över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Skala och hacka lök och vitlök. Stek det i oljan. Bryn sen färsen. Tillsätt det övriga och låt koka i 15 minuter.
    4. Ta ut auberginerna och fördela färsröran på de fyra halvorna. Riv osten och lägg på färsen. Baka i ytterligare 15 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben